"Futbolun 22 adamın topun peşinden koşması olduğunu düşünmenin, kemanın telden ve yaydan, Hamlet'in kağıt ve mürekkepten ibaret olduğunu söylemekten bir farkı yoktur." J. B. Priestley, The Good Companions, 1928

28 Temmuz 2011 Perşembe

Takım

Önce bireysel:
- Aykut: İnter maçında iyiydi. Zaten bence çizgide kötü değil. Ama ayağıyla vurduğu topların yükselememesi ve rakibe düşmesi büyük bir eksi.
- Ujfalusi: Yaşından çok vurdular ama, Sabri kadar koşmuyosa şerefsizim. Zeki de.
- Stoperler: Bence ııh. Yavaşlar ve güya güçlüler. Andy Caroll ikisine yetti arttı.
- Hakan: Fatih hocayla böyle bi değişim göstereceğini bekliyoduk.
- Selçuk: Önemi ve etkisi sanılandan da büyük.
- Melo: Bizim lig için ideal bir adam. Sert maçlarda çok lazım. Topu kötü kullanmıyor ayrıca.
- Sabri: Bugün oynadığı yere Lass gelirse orta sahamız delinmez. Kendisi de iyi bir yedek olur.
- Kazım: Çalımı eskisi kadar denemiyor sanki. Ama topu saklaması, gücü var. Daha aktif olmalı hücumda.
- Arda: 3-4 kilo fazlası var bence. Yine de defansa da çok yardım etti. Degen öyle götü dayayınca rahat veren bi adam değil. Ama çok iyiydi.
- Baros: Özlemişiz.
- Elmander: Böyle bir gol atması bence kaderini değiştirdi. Çünkü bir anda hem taraftar, hem basın, hem de teknik ekip gözünde sağlam kredi kazandı. Kendine inancı da artmıştır. Buna benzer hareketleri yapıyor olabilmekle birlikte, yapacak istek ve inanç olmalı, yoksa Elano gibi oluyorsun. Kaderi benzemesin.

- Poulsen ve Shelvey'i de anmak isterdim ama neyse, ağzımı bozmayayım.

- Culio ve Stancu'yu görmek istediğini söyledi Fatih hoca. Ama adamlar oyuna girdikten sonra topu rakip sahaya taşımak istemeyen bir takım vardı sahada. Götlerini yırtsalar istediklerini gösteremezlerdi. Madem hazırlık maçı ve madem görmek istiyorsun bazı adamları, daha fazla süre vermek zorundasın. Takımın iştahı kapandıktan sonra 7-8 dakika değil. Bilmiyorum, birçok kişiye şu anki kadroda fason gelebilir ama Culio'nun bende kredisi çok fazla. Geçen seneyi unuturum ama Cana'yı, Culio'yu, Neill'i, Kewell'ı unutmam.

- Kewell demişken; 19 Aralık 2009 Galatasaray 1-0 Gençlerbirliği



ve ardından;



Karbon kağıdı.
Futbol basittir. Zor olan basit oynamaktır.

- Şu Liverpool'dan şu an daha iyi bir takım yok Türkiye'de ve Galatasaray'ın as kalecisi, as bir ortasahası ve sağlam bir forveti daha gelecek. Bilmiyorum anlatabildim mi.

Hiç yorum yok: