"Futbolun 22 adamın topun peşinden koşması olduğunu düşünmenin, kemanın telden ve yaydan, Hamlet'in kağıt ve mürekkepten ibaret olduğunu söylemekten bir farkı yoktur." J. B. Priestley, The Good Companions, 1928

3 Nisan 2011 Pazar

Kötü oyunla gelen Galibiyet


Papazlar maç seçer oldu. Bunu kelimelere dökmesek te, bilinç altımızda yatan resmen bu. Rakibimizin yeni yapılanmış bir takım olması bu maçı kazanmamızdaki en büyük etmendi. Bloklar arası kopukluk rakibi uzaktan şutlara itti, bunlardan gol çıkarmayı başardılar. Ama yine de kalitesi düşük iki takımın da futbola kattığı hiçbirşey olmayan bir maçtı.

Bugün sağ bekte İbo'nun yerine maça ben başladım, solda Bada, göbekte Alper, orta ikili Gökhan ve Mevlüt, ileride Atıf.

Bada'nın bu kadar ofansif oynayacağını hesaba katmadığımız için sanırım benim de ofansif yapımdan dolayı Alper çok yalnız kaldı. Geriye dönmekte zorlanmaktansa sahanın küçük olması yerimizi alamadan atak yememize sebep oldu.

Kimse günüde değildi. Bada kollektif yapısından uzak, Mevlüt ve Bora isteksiz, Atıf istekli ama etkisizdi. Maçın en kötüsü ise sanırım bendim. Bunda ikinci yarının başında yağımın burkulması, bunu önemsememem, değişiklik hakkımız bittikten sonra aynı yeri tekrrar burkmam gerekli bindirmeleri yapamamamın asıl nedeniydi aslında.

Attığım gol sonrası kenardan bazı kişilerin "OUT" demesi kendilerinin niyetinin göstergesi. Her maç hakemle oynayan ve ağlayan yapılarını lütfen bizim maça bulaştırmasınlar. Centilmen rakip oyuncuları zaten gol olduğunu hakeme belittiler.

Önemli olan sanırım galibiyetti ve güzel bir golle beraberliği sağladıktan sonra; ki Savaş güzel bir frikik golü attı; gelen galibiyet golü rakibimizin bu sebeki makus talihinden başka birşey değildi. Savaş'ın golle dönmesi takım adına çok sevindirici. Gökhan'ın performansı da bugün takımın üzerindeydi. BUnları da belirtmeden geçmeyelim.

Sanırım şu anda Alper ve ben evimizde ayak bileklerimize koyduğumuz buz torbası ile oturuyoruz.

Gelecek hafta Papazlar gibi oynamalıyız, çünkü rakip maçı son ana kadar bırakmayan Yedidoğan. Hem mental olarak bizi sanırım çok zorlayacaklar.

Hiç yorum yok: