"Futbolun 22 adamın topun peşinden koşması olduğunu düşünmenin, kemanın telden ve yaydan, Hamlet'in kağıt ve mürekkepten ibaret olduğunu söylemekten bir farkı yoktur." J. B. Priestley, The Good Companions, 1928

19 Aralık 2010 Pazar

Bu sefer onur için




- Tam Lorik Cana'yı da sayarsak ilk 11'de 6 tane stoper vasıflı oyuncu var, sonra da hücumda varyasyondan bahsetmeye çalışıyoruz, diyordum ki, bu altılının 2'siyle Kewell garip güzellikte paslaşmayla bir gol hazırladılar.

- 66 Anıl

- Meşhur ikilinin (spikerler) "orta saha mücadelesi" diye adlandırdığı şeye biz kör dövüşü veya mahalle maçı diyoruz. Orta saha mücadelesi başka bir şey.

- Emre Toraman ve Hakan Aslantaş... Offf offf...

- Maçı izlediğim kafede at yarışının izlendiği televizyonun sesi bizim maçtan daha yüksekti. Normalde bir iddaa cafe ve maç izleme yeri olan mekanda at yarışı oynayan amcalara sayıca üstünlük kuramadığımız için bize 51 ekran verildi. Onlar projektörle büyük perdede izledi beygirleri. "Yürü lan, koş olum, haddi" nidalarından bizim maçın sesini yer yer duyamadık. Daha doğrusu yer yer duyduk. Bu, takımın taraftarına yaşattığı cezalardan küçük bir çeşittir.

- Veli Acar. Bursa'dayken de söylerdim. Çok yetenekli, ama birçok yetenekli gibi akılsız. Yoksa 3 büyüklerin birindeydi şu an. 3 sene önce Uğur Uçar'ı hallaç pamuğu ettiği maç geldi aklıma. Bir de şu haline bak.

- Konya deplasmanlarında 1-0 galibiyetlerimiz hep önemliydi. Yine 3 sene önce kar dolayısıyla bir pazartesi öğlenine ertelenen ve Uğur Uçar'ın diz kapağının kırıldığı maçı da Ümit Karan'ın kaleye girmeden önce 2 kişiye çarpmasına rağmen neredeyse yön değiştirmeyen golüyle almıştık.

- Hakem otoriter takıldı, özellikle son kavgada. Fakat çok garip ikili mücadele kararları vardı.

- Anıl da bu performansıyla bir takıma kiralanmayı haketmemiştir umarım. Öyle olmaya başladı bizim altyapı nedense. Giden de kolay gelmiyor.

- Maçın en iyisi Kewell'dı.

- Aykut şu an bu takımın birinci kalecisidir. Hep söyledim yine söylüyorum. Belki Ufuk teknik olarak daha iyi görünebilir fakat mental ve fiziksel olarak Aykut çok daha üstün.

- 2006'da Aydın son dakikada attığı golle Galatasaray'ın o sezon şampiyonluk yolunda çok önemli bir galibiyetinde hayati bir rol oynamıştı. Bugün ise Anıl aynı işi yaptı. Tek fark takım sahaya bu kez renklerin onuru için çıktı. Ya da biz öyle biliyoruz.

Hiç yorum yok: