"Futbolun 22 adamın topun peşinden koşması olduğunu düşünmenin, kemanın telden ve yaydan, Hamlet'in kağıt ve mürekkepten ibaret olduğunu söylemekten bir farkı yoktur." J. B. Priestley, The Good Companions, 1928

5 Şubat 2010 Cuma

Bence..


Olmuyor, olmuyor, olmuyor. Alışkanlıklardan vazgeçilemiyor Galatasaray'da. Oysa Hollandavari daha doğrusu Ajax tarzı oyuna yatkın bir kadro var elimizde. Tipik 4-3-3. Benim önerim sakat oyuncularla ve onlarsız şu, ister kulak verin isterseniz umrunuzda olmasın. Beni yazmaktan kimse alıkoyamaz.

Kale: Kesinlikle Ufuk Ceylan (Bu sayede hem Milli TakıM hem de 6+2 açısından avantajlı konuma geçilecek.
Sağ bek: Bu mevkide Neill bi denesin bakalım. Uğur daha kendine gelemedi. Ama Uğur da olsa fena olmaz tabi ki.
Stoper: Servet ve Emre Güngör. Son şampiyonluğu getiren ikili. Ama Neill gibi oyun kurma becerisi olan bir oyuncumuz da var. İlla bi oyun göbekten kurulacak diye bi şsrt yok bence.
Sol bek: Hakan Balta ya bi haller oldu. Bence sıradan bi sl açık olmaktansa Avrupai bir sol bek yaratılabilir Caner'den ama önce istemeli.
Ön Libero: Mehmet Topal.
Sol İç: Arda Turan. Eskisi gibi defansif özelliklerini de serglemeli. İniesta gibi ileride basmalı, ortada basmalı geride basmalı.
Sağ İç: Elano. Kendini bulmaya başladı. Elinden geleni yapıyor. Daha iyi lacak. Sadece daha güçlü yere basmalı.
Sol Açık: Gio Dos Santos.
Sağ Açık: Abdulkader Keita.
Forvet: Jo. (Kewell, Baros ve Jo'nun yokluğunda mutlaka Aax'taki gibi forvet yaratmaktansa altyapıdaki forvet oynatılmalı. Kesinlikle Cem Sultan denemeli. Ara transfer döneminde Batuhan'da alınabilirdi.)

Bu sistemin işlemesinde Arda ve Elano'ya çok iş düşüyor. Sadece ofansı düşünerek oynarlarda iflas edilir. Olmaz. Mustafa Sarp'ın iç oynayamadığını gördük. Mehmet Topal ile rotasyona girebilir. Ayhan da Elano ile. Baros tam bu sistemin adamıdır ama lanet Fener maçı aldı onu bizden.

Bu sistem

1 yorum:

mirmak dedi ki...

katılıyorum...

topal düzelene kadar belki neill ön libero fikri uyandı son günlerde bende...

servet belki bu sayede topu neill' e vermeyi öğrenebilir...