"Futbolun 22 adamın topun peşinden koşması olduğunu düşünmenin, kemanın telden ve yaydan, Hamlet'in kağıt ve mürekkepten ibaret olduğunu söylemekten bir farkı yoktur." J. B. Priestley, The Good Companions, 1928

16 Ağustos 2012 Perşembe

Troll Gazete


Troll Gazete

Trolluk..Sosyal medya ile birlikte literaturumuze giren taptaze bir kelime. Aslina bakarsaniz, dogrudan yabanci dilden almaya ne gerek vardi diye dusunmeden edemiyorum. Uzaklarda yasadigimdan midir nedir, gazetelerimizi acinca, Tv kanallarimiza bakinca, hele meclis tv izleyince, etraf trollden gecilmiyor masallah.
Kimdir troll? Ortaya sacma sapan fikirler atip, ya da bir kucuk olayi abartip yansitan sonra geriye cekilip, milletin kamplasmasindan zevk duyan kisi diyebiliriz. Bu gunlerde bunu Izmir'in bir yerel gazetesi basariyla yerine getiriyor. Nami deger Yeni Asir gazetesi, KSK den Goztepe'ye transfer olan futbolcu Saban icin sundugu haberde, sosyal medya uzerinde taraftarlarin bu transfer hakkindaki birbirine satasmalarini, gazete sayfalarina tasimis. Tabi, iki taraftar arasi bu haberle iyice kizismis, trollugun daniskasi var anlayacaginiz..
Simdi bu hareket, bu gazetecilik anlayisi neye hizmet eder, maksat acik ve net olarak, taraftarlar iyice birbirine girsin, biz de bundan kar saglayalim, nerde gazetecilik ilkeleri..
Kendilerine basin ilkelerini hatirlatalim:
§  Gazetecilik mesleği, kişisel yarar için ve kamu zararına kullanılamaz.
§  Ahlaka aykırı ve müstehcen yayın yapılamaz.
§  Şeref ve haysiyetlere karşı haksız yayın yapılamaz, kişi ve kurumlar aleyhinde iftirada bulunulamaz.
§  Din istismarı yapılamaz.
§  Haberler doğruluğuna emin olunmadan yazılamaz.
§  Taraf tutan fikirler haber metninde verilemez.
§  Yayınlanmamak kaydıyla verilen bilgiler yayınlanamaz.
§  Yanlış yayınlar dolayısıyle gönderilen tekzipler en kısa zamanda yayınlanır.

Cumhuriyetin ilk gazetelerinden, kurtulus savasinda onemli rol oynamis, Izmir in gazetesine hic yakismayan hareketler  bunlar!!
Baris ve huzurlu bir ulke dilegiyle..


Hiç yorum yok: