"Futbolun 22 adamın topun peşinden koşması olduğunu düşünmenin, kemanın telden ve yaydan, Hamlet'in kağıt ve mürekkepten ibaret olduğunu söylemekten bir farkı yoktur." J. B. Priestley, The Good Companions, 1928

22 Ocak 2017 Pazar

İlhan Cavcav'sız bir Lig Çekilir mi?


Geçirdiği beyin kanaması sonucu hayata gözlerini yumdu Gençlerbirliği'nin 40 yıllık başkanı İlhan Cavcav. Kona, Kuşe, Moşe üçlüsünü nerdeyse bedavaya alıp ilk 5 eoynaması ve de üç büyüklere ateş pahasına satmayı becerebilmesi ile nam salmıştı. Son golünü de bize Ahmet Çalık ile attı olsun. canı saolsun. Mekanın cennet olsun. Sensiz bir lig görmedi bu gözler koca çınar. Bakalım alışabilecek miyiz?

21 Ocak 2017 Cumartesi

Benim Adım MESSİ #10


Kayınvalidemi otogarda beklerken rötar yaptığını öğrendiğimde Nilüfer Turizm tesislerinde bir baktım kitapmatik. 10 tl ye istediğin kitabı seçiyorsun ve de hoop kutu kola gibi aşağı düşüyor. Kitapları incelediğimde aslında seçim yapmakta hiç ama hiç zorlanmadım. Benim Leo'ya Leo'nun bana 1 saniye bakışı yetti. Başladım okumaya. Aslında ucundan vakıf olduğum bir hayat hikayesiydi ama ilginç ayrıntılar beni çok şaşırttı. Barcelona'nın ne kadar büyük bir kulüp olduğunu çok daha iyi anladım. Köklerinin İtalyan oluşu, bugünlere anneannesi sayesinde gelmesi, River Plate kapısından dönmesi, Barca'da Pique, İniesta ve Cesc ile birlikte büyümesi. Çabuk bitiyor, sıkmıyor. Bence gelmiş geçmiş en özeli en dahisi Messi. Kim ne derse desin

15 Ocak 2017 Pazar

Yedibela FC..


Büyük ihtimal kırmızı siyah formayı son giyişim ve de iyi bir final yaptığımı düşünüyorum. Tabi zaman ne gösterir bilinmez ama Goldenlig ve Efendilig'den çok da bir vakit kalmayacak. Ama kalbim hep onlarla.
Sevgili Baykal'ın ayağının kırılması ile başlayan dostluğumuzu 10 numaralarını bana teslim ederek pekiştiren dostlarıma teşekkürü borç bilirim.
Müthiş bir frikik golü ile veda ettim.
Benim için onurdu.
Teşekkür ederim.
Madalyamı takmaya geleceğim tabi ki. Gümüş de olsa farketmez, maksat muhabbet ve de maç sonu birlikte içilen o sıcacık çaylar..

14 Ocak 2017 Cumartesi

MKA Papazlar FC Perşembe günü sezonu açıyor..

Ligi lider bitirdik..
1.lige çıkmayı erken garantiledik..
2 hafta bay geçince ritmimiz düştü..
Çeyrek finalde veda ettik..
Ama şimdi daha kuvvetli, kafa olarak daha hazır ve de daha aç geliyoruz..

Aynı kadromuzla aynen devam edeceğiz..

2-3-1 oynama niyetimiz var.. Bakalım.. Tabuları yıkmak lazım bazen..

19.01.2017 PERŞEMBE rakibimiz Silverbacks..

Muhtemel kadromuz..


8 Ocak 2017 Pazar

Lucas Ontivero.. İyiydi be abi :)


CV si gerçekten kalındı. Neredeyse bütün iyi takımların altyapısında oynamışlığı veya denenmişliği vardı. Pasaport problemi nedeni ile oynamadığı yazılı medyada paylaşılmıştı. Türkiye kupasında ilk maçında adamını geçip Hajrovic'e verdiği pas ile kumaşını belli de etmişti ama rakip Yozgatspor'du. Hatta fanatikçe bekleyin bu adamdan iş çıkacak diye arkadaşlarımla tartışmışlığım hatta dalga geçilmişiliğim de var. Macaristan'a gitti önce sonra da Kanada'ya Drogaba'nın yanına. Drogba'nın 38 yaşında gittiği yere 20 yaşına gitmişti ama olsun Drogba Drogba'dır. İkisi de GS'li olunca elinden tutar dedik be. Ama gardımın düştüğü an şu Tweet. En beğenerek takip ettiğim bilgili mi bilgili Al Murat Hamarat resmen vurmuş ve gol olmuş. Bize de napalım topu kaleden çıkarmak düşer.. 

5 Ocak 2017 Perşembe

Anadolu Yıldızları Türkiye Şampiyonasına HAZIR..



İddaa Rakipbul Halısaha turnuvasında takımım İstanbul Teknik'i penaltılarla eleyerek İstanbul şampiyonluğuna kadar uzanacak yolu hasarsız geçen Anadolu Yıldızları 06 Ocak sabah uçakla Antalya'ya geçip rakiplerini bekleyecek ve aynı akşam şampiyonluk mücadelesine başlayacaktır. MKA Papazlar takımından Fırat Yılmazgil ve Semih Demir'i  de kadrosunda bulunduran Anadolu Yıldızları aynı zamanda orada bizleri temsil edecek olup birkez daha TÜRKİYE ŞAMPİYONU olarak ülkemizi Avrupa'da temsil edecektir. Buna inancımız tamdır. Başarılar Mahmut Başkan, başarılar Osman kaptan, başarılar FEFE başarılar SEMİH, başarılar arkadaşlar.. 

4 Ocak 2017 Çarşamba

MKA Papazlar FC SEZONU AÇIYORRR


Gelecek hafta Silverbacks ile sezonu açma planı yapan takımımız transfer çalışmalarına tam gaz devam ediyor..

ilk olarak Ramazan cup şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan Mesut Kalim takıma döndü..

St Nouli 4 Yaşar Ustalar 3.. Maç yazısı..


5 YIL ARADAN SONRA BLOGUM TEKRAR MERHABA

Takım maça gelmişti gelmesine ama sahaya çıkacak futbolcu sayısından 2 eksik formamız vardı. Kaptan Ali maça 2-0 geriye düşmemek için sahaya 9 kişi çıkıyor 10.dakika Faik geldiğinde takımda 1-2 kişi dışında herkes 11 kişi oynadığımızı sanıyordu. Meğerse maç boyu 10 kişi oynamışız haberimiz yoktu. 

Bir de üstüne dakika bir gol bir olunca cuk diye 2-0 yenik duruma düştük. Neyse ki Feto’nun akıldolu pasında Serkan topu önüne aldığında başkan Erdal’ın “abi gözünü seveyim gördüğün yerden vur aq” sözleri aklına gelip allah ne verdiyse vurması ile hem ilk golümüzü hem de St Nouli forması ile ilk resmi golünü atıyordu. Ne olduysa ondan sonra oldu zaten. Takımda herkes iki kişilik oynamaya başladı ve yine böyle bir pres sonucu kazanılan topta Serkan’ın arapasında Patrice skorbordta durumu 2-2’ye getiriyor ama aslında maçsonu yaşanılacak zaferin şarkısını yazmaya başlıyordu.

Kalede Serkan kusursuz bir performans sergiliyor asıl önemlisi eksik oyuncu zaafımızı oyunu müthiş başlatarak gideriyordu. İkinci yarı Neco’nun arapasında Serkan skoru 3-2 ye getirdi. Daha sonra maç 3-3 olsa da Taner’in son dakika son bir güçle yaptığı pres sonucu attığı gol ile takımın hanesine bir galibiyet yazılıyordu. 

Maçın asıl kahramanları golleri atanlar veya attıranlardan ziyade takımı kenardan ustalıkla yöneten kaptanlarımız Ali ve Halil idi. Onların coşkusu ile maçta oynayanların hemen hemen çoğu başta belirttiğim gibi eksik oynadığımızın farkında bile değildi. 

Ufak bir not da Patrice için. Maç parası verdiği anı fotolayarak güne bir anlam daha katmış olduk..

Şimdi heyecanla gelecek hafta Çarşamba MAÇIMIZI heyecanla beklemeye başladık.. 

Futbol nerdeyse orada olmaya devam edeceğiz.. 

maçın özetini linkten izleyebilirsiniz..


By sekobarbital