"Futbolun 22 adamın topun peşinden koşması olduğunu düşünmenin, kemanın telden ve yaydan, Hamlet'in kağıt ve mürekkepten ibaret olduğunu söylemekten bir farkı yoktur." J. B. Priestley, The Good Companions, 1928

30 Nisan 2009 Perşembe

Bulgaristan'dan sevda yollarina..


Bilmiyorum baska bir ülkeden bir ücüncü lig macina gelen sevdalilar var midir, Göztepe asIklarindan baska..

Ilan YALI.org'dan
"Sofya'nın Cofiyski Üniversitesinde okuyan Göztepeli kardeşlerimiz Lüleburgaz maçı için bir organizasyon yapmaktadırlar.Orada bulunan ve onlarla Lüleburgaz maçına gelmek isteyenler +359893212924 numaradan kendileriyle irtibata geçebilirler."


demirören - polat yemeği


redman ın isteği ve bana bu haberi yollmasıyla bu yemeğin de bir yorumlama isteği duydum.. malum birkaç gün önce yenen yıldırımların yemeğinin çok da masumane olmadığını düşünenlerdenim.. ki bu konuda diyalogu bile yazmıştım.. yıldırım demirören in bu polatla yemek yeme manevrasının kamuoyunu aldatmaktan başka birşey olmadığı apaçık ortada.. neymiş dostmuşlar.. vallaha onlar dostsa ben yoldan geçen herkesle kankayım.. eminim iki başkanın da ortak bi çıkarı vardır.. hatta demirören açık açık polatta maça belli bi ücret karşılığı maça yatmalarını bile istemiş olabilir birkaç hafta sonrası için.. bu yemekler neden 13.hafta da değilde son beş haftada yeniyor takdir kamuoyunun..

biri kupa peşinde
diğeri ligin
tek anlamadığım galatasaray neyin peşinde.. işin içinde maddiyat olabailir.. neden olmasın.. ya da "bizi yenip sivasa yatarsan hakkımı helal eteme bak adnan" vari cümleler de konuşulmuş olabilir..

güle güle sedat

1965-2009
sen çaresiz hastalıklarla boğuşanlar için bir örneksin..
2 sene ömür biçilen ALS hastalığını tam 12 sene yendin..
hayata sıkı sıkı tutundun, eşin çocukların için..
nörolog adayı doktor olarak hayatım boyunca bütün hastalarıma seninazmini ve iradeni  anlatıcam..
seni hiç unutmayacağız..

29 Nisan 2009 Çarşamba

savcı zekeriya öz ü göreve çağırıyorum :)



sayın savcım.. bu bir suç duyurusudur.. allah aşkına balon haberlerle, yalan dolanla insanların 1 ekmek parasını alan bu iki gazetenin kapatılmasını talep ediyorum.. (şaka tabi :) sakın ciddiye alınmasın, ciddiye alınsa güzel olmaz mıydı?olur du o ayrı)

yıldırımların yemeği


yazmayım yazmayım diyordum ama dayanamayacağım.. iki yıldırımın yemeği konumuz.. aşağıdaki diyalog geçmiştir diye tahmin edenlerdenim.. kimse kusura bakmasın..

aziz yıldırım "bak levent kızıl şahit, biz lig mazını size verelim siz de bize kupayı verin bu sayede seçime güzçlü gireyim"

yıldırım demirören "aziz başkan canıma domdom.. alın kupa sizin olsun.. hayrını görün..aha da i..elik yaparsanız levent kızıl da şahit"

aziz yıldırım "la yıldırım mecnun'u bi arayım da yarın basına zıkar bu yemek, zozuğu kıllandırmayalım"

yıldırım demirören "ya azizim çok çakalsın be yaw"

aziz yıldırım" mecnun gardaş nassın.. biz de yıldırım başkanla seni andıydık da bi alo diyelim dedik.. sakın yanlış anlama mecnun.. biz şeyyyy. şeyyy... neydi la yıldırım... haaaa aklıma geldi.. yaw kupa maçını izmirde değil de istanbulda oynayalım dedik de.. ondan yiyoduk yemeği.."

mecnun başkan" ayıp ediyin başganım.. yıldırım abeye de selam söle"

telefon kapanır..

terleyen aziz başkan" yıldırım çakmamıştır değil mi? yalanı iyi buldum ama de mi?"

yıldırım demirören" çok çakalsın be başkan.. bak levent kızıl şahit.. oyuna getirme bizi de"

aziz yıldırım" söz la.. öpüyorum hadi kalkalım"

bravo ekrem..

semih'in "ardacım senin o kavgada ne işin var gel bakayım buraya" deyip kavga ayırmasıyla, karşı takımın 2 oyuncusunun kavgasını ayıran ve olası bir darbeyle 2 kırmızı kartla kara bile geçebilecek takımın oyuncusu ekrem dağ ikilinin arasına girip kavga ayırması arasındaki 7 farkı kim bulacak merak ediyorum.. kavgayı ayırdığı fotoyu nette bulamadım ama bugünün habertuk spor ekinde mevcut.. bravo ekrem..

xavi'den kaptanlık dersi


bizim küçük arda ve genç sabri ! lincoln kaptanlık pazubandını taktı diye trip atadursun, beşiktaşlı fubolcular delgadonun kaptan olmasından dolayı içlensin... dünkü maçta puyol un hafif sakat olmasından dolayı maça yedek başlamasıyla xavi kaptan çıktı.. fakat marquez in sakatlanmasıyla oyuna giren puyol a ilk duran topta pazubandını taktı.. aralarındaki yaş sadece 1.. ama ne olursa olsun bu kaptanın takımında edindiği saygınlığı gösteriyor.. bizim ligimizde daha bu tarz bir olaya hiç ama hiç rastlamadım.. kaptan başlayan asıl kaptan oyuna girdiğinde o pazubandı asıl sahibine bu ligde daha vermedi.. daha yol almamız gereken o kadar yok var ki..

barcelona-chealse spikerinden ilginç notlar

dünkü spikeri çeyrek final maçlarında yerden yere vurmuştuk.. verdiği saçma ve yanlış bilgiler hepimizi zıvanadan çıkarmıştı.. işte sizin için derlediğim birkaç seçme..

*** bizim kronometremize göre maç 0-0***      (sizinkine göre kaç?)
*** hırvat asıllı ispanyol futbolcu bojan krkiç***  (kendisi sırp asıllı)
*** drogba 8 yaşında bir otoparkta top oynarken keşfedildi*** (bak sen:) )
*** puyol penaltı itirzından dolayı sarı kart görüyor sayın seyirciler*** (sakın 1 saniye önce ballack ı biçtiği için olmasın o sarı kart)

şu maçları ntv alsa da biran önce adam gibi izleyebilsek...

28 Nisan 2009 Salı

terime veto

aziz yıldırım "ben varken terim bu kapıdan giremez" demiş maraton.com.tr in haberine göre.. haberin alan olma ihtimalinin çok yüksek olmasını umuyorum.. yoksa kusura bkmasın da emre belözoğlu giriyorda terim mi giremeyecek.. açıktan 5 milyon dolar imza parası verdiğin carlos, bonservisi güney amerika takımlarında dolanan guiza bu kapıdan nasıl onurlu bi şekilde girebiliyosa "gelirim" dediği takdir terim mi giremeyecek.. güldürmeyin adamı..

top toplamak zeka ister mi?

top toplayacı çocuk olmanın yolu o takımın altyapısında oynamaktan geçiyor.. görünürde iş basit.. dışarı çıkan topun peşinden koşmak yerine önce elindeki topu veriyorsun daha sonra o topu dağtan taştan toplamaya gidiyorsun.. futbolda güzellik dolu sahneler nadir olanlardır.. nadir oldukları içiğn değerlidirler.. mesela hagi nin son saniye bilbao ya golü, ya da alex in kendine has samsunspora attığı dönerek rövaşata... dünya ligleri açısından da verilebilecekler birçok örnek mevcut.. bir maç oynanır ma akılda sadece 3-5 poziyon kalır.. 90 dakikada topu topu 3-4 pozisyon.. bir maçta yaklaşık 30 civarı taç-aut ve korner olduğunu düşünürsek her top verilmesinden bir güzellik çıkmayacaktır.. ancak 50 maçta bir bir çocuk çıkar ve maçı koparan hareketi yapar.. top toplamak zeka ister mi? aslında istemez ama varsa fene da olmaz..

alex kim?


Fenerbahçe Kulübü'nün Yüksek Divan Kurulu olağan toplantısında konuşan kurul üyesi Eli Niyego "barcelona ronaldinhoyu kovmuş alex kim? bir maç oynayan bir maç oynamayan alex kim?" diye çıkıştı.. haklı mı niyego.. alex miadını doldurdu mu fenerbahçede.. ya da gitmesi gerekiyorsa kovularak mı ilişiği kesilmeli.. bu güne kadar hiç mi katkısı olmadı türk futboluna.. emre belözoğlu 5 maç yatıp 1 maç oynarken asıl kovulması gereken alex mi gerçekten..

işin doğrusu ben de alex ten sıkılanlardanım.. kan değişikliği şart.. sözleşme bitim tarihini beklersiniz.. bittiği vakit yenilemezsiniz.. hem futbolcu rahat biçimde yolunu çizer hem de siz ona vereceğiniz yıllık 3.5 milyon dolarla yeni bioyuncu bakabilirsiniz.. zaten son 3 yılda yapılanlar fenerbahçe ye yakışmıyor, bu tarz söylemlerecukl diye oturuyor mu takdir blog camiasının..

işte alex in fenerbahçe kariyeri...

2008/2009

LigTakımMaçİlk 11Süre
 Turkcell Süper LigiFenerbahçe222118251030
 Türkiye KupasıFenerbahçe44329300
 Şampiyonlar LigiFenerbahçe55409000
313025631330

2007/2008

LigTakımMaçİlk 11Süre
 Turkcell Süper LigiFenerbahçe282723421470
 Türkiye KupasıFenerbahçe22180010
 Şampiyonlar LigiFenerbahçe1010845210
403933671690

2006/2007

2005/2006

LigTakımMaçİlk 11Süre
 Turkcell Süper LigiFenerbahçe313127491560
 Türkiye KupasıFenerbahçe88729210
 Şampiyonlar LigiFenerbahçe44356311
434338342081

2004/2005