"Futbolun 22 adamın topun peşinden koşması olduğunu düşünmenin, kemanın telden ve yaydan, Hamlet'in kağıt ve mürekkepten ibaret olduğunu söylemekten bir farkı yoktur." J. B. Priestley, The Good Companions, 1928

27 Şubat 2009 Cuma

gol sevinci #5


haftasonu futbol


27 Şubat Cuma
20:00 Beşiktaş - İstanbul Büyükşehir Bld. / Lig Tv
21:30 Köln - Arm. Bielefeld / Kanal 24
21:45 PSV - Heerenveen / Futbol Smart
23:00 Benfica - Leixoes / Spormax
.
28 Şubat Cumartesi
13:00 Giresunspor - Adanaspor / D Spor
14:30 Hamilton - G. Rangers / Futbol Smart
14:45 Everton - West Bromwich / Spormax
16:30 B. Dortmund - Hoffenheim / 24
17:00 Middlesbrough - Liverpool / Spormax
17:00 Celtic - St. Mirren / Futbol Smart
19:00 Fenerbahçe - Sivasspor / Lig Tv
20:00 Valenciennes - Lille (Kanal A
21:30 Juventus - Napoli / Ntv Spor
22:00 Auxerre - Toulouse / Kanal A
22:30 Porto - S. Lizbon / Spormax
23:00 Espanyol - Real Madrid / Ntv
.
01 Şubat Pazar
13:00 Orduspor - Samsunspor / D Spor
13:30 Utrecht - Ajax / Futbol Smart
14:30 West Ham - Man. City / Spormax
15:15 Antalyaspor - Trabzonspor / Lig Tv
16:00 Sampdoria - Milan / Ntv Spor
17:00 M. United - Tottenham / Kanal A
18:00 W. Bremen - Bayern Munich / 24
19:00 Konyaspor - Galatasaray / Lig Tv
20:00 A. Madrid - Barcelona / Ntv Spor
21:30 Inter - Roma / Ntv
22:00 Lyon - Rennes / Kanal A

SC Tavriya Simferopol -- Kırımspor

bu sıralar metalist'ten dolayı olsa gerek ukrayna ligini mercek altına aldım ve çoğumuzun iddia kuponlarında ismine aşina olduğu SC Tavriya Simferopol nam-ı değer kırımsporu sizlere tanıtmaya çalışacağım.. rubin kazan tatarlara ne anlam ifade ediyorsa SC Tavriya Simferopol da kırımlılara aynı anlama geliyor.. sovyetler dağıldıktan sonra kırımı almalı mıydık almamalı mıydık gibi tartışmaları bir kenara bırakacak olursak kendilerine soğuk ülkenin ılıman takımı diyebiliriz..

kulüp tarihini inceleyecek olursak post-sovyet sonrası kurulan ukrayna premier ligi ilk kazanan takım olduklarını göreceğiz ama şampiyon kulüpler kupasında ilk turda Sion'a elenmekten kurtulamamışlar.. daha sonra ligde en fazla 5.lik mertebesinden ötesini görememişler.. ukrayna ligini kazanan 3 takımdan biri.. ve lig kurulduğundan beri küme düşmeyen 5 takımdan biri..



gelmiş geçmiş en ünlü oyuncularından biri olan edmar şu an metalist için ter döküyor.. diğer ünlü oyuncularından holovko tavriya kariyerinden sonra kiev sıçraması yapaıyor daha sponra kürkçü dükkanına dönüp doğduğu topraklarda futbol yaşantısı noktalıyor.. şu andaki oyuncularının %90 ı ukraynalı ama hangilerinin kırımlı olduğunu tespit edemedim..
bu sezon ligde düşme potasına oldukça yakınlar.. bir zamanlar 4büyüklerle birlikte ligden hiç düşmemiş altay vardı.. ben biraz benzettim iki takımı.. umarım onlar BÜYÜK ALTAY!'ın durumuna düşmezler..

Tesadüf mü?

Fotograf, UEFA Kupasi 2009 finalinin tanitim toplantisindan..

Yorum sizlerin..

Gate 7-13-21



Yunanistan futbolunun ‘üc büyükleri” hepimizin malumu Olympiakos, Panathinaikos ve AEK Atina (Yeri gelmisken belirteyim, takimin adini A-E-KA seklinde degil A-EK seklinde soyluyorlar). Bunlari kendi super ligimizle karsilastiracak olursak, Atina’da uzun sure yasamis biri olarak soyleyebilirim ki Olympiakos Fenerbahce, Panathinaikos Galatasaray, AEK de Besiktas olurdu. AEK yine bir cogumuzun bildigi uzere Istanbul kokenli, acilimi da Istanbul Spor Kulubu olan bir takim. Bu ozelliklerinden dolayi , maclarda kendilerine , diger takim taraftarlari bir nevi küfür olarak Türkce “hanim” diye seslenirler. Olympiakos’u FB’ye benzetmemin nedeni, ekonomik yapisi bakimindan en zengin olmasi, ayni FB ‘nin bogazin Anadolu tarafinda olmasi gibi, Olympiakos da Atina’nin sehir merkezinden biraz kopuk, biraz da Kalamis’I andiran Pire semtinden. Panathinaskos’unda GS kadar olmasa da tarihinde hatri sayilir Avrupa basarilari mevcut. AEK’I Besiktas’a benzetmemin nedeni de, ülkede en büy¨k rekabetin OLY-PAO arasinda olmasi, AEK in , bu ‘üc buyukler’ icinde gerek basarilar gerekse sansasyonlar bakimindan J hep ucuncu olarak kalmasi. Atina’da bulundugum sure icerisinde benim de kendilerine sempatim vardi. Nitekim taraftarlarinin buyuk cogunlugunu Istanbul’dan giden Rumlar olusturuyorlar, buyuk bir kismi hala Turk vatandasi.

Gelelim Gate konusuna. Yunanistan’da taraftar gruplari, ugurlu gordukleri stadyuma giris kapisinin adiyla aniliyorlar. Yani en azili, fanatik taraftarlarin kullandigi kapi numarasi , o grubun da ismini olusturuyor. Olypiakos evrensel olarak ugurlu rakam olan 7yi secmis.

Panathinakos da ozellikle Hristiyan dunyasinda ugursuzluk getirdigine inanilan , belki bir inatla 13 rakamini secmisler. Yunanistan’da gecen aylar meydana gelen protesto olaylarinda da Gate 13, liderligi birakmamisti.
AEK in Original Gate 21 hikayesi de bir isyanin oykusu sanki.Burada cumlelerimi Hayatim Futbol dergisi, Mayis 2007 sayisindan aldigim paragraflara birakiyorum:

“AEK'in taraftar profili, diğer takımlara göre farklılıklar gösterir. Yunanistan'ın bu en büyük taraftar organizasyonunun başlangıcı 30 yıl öncesine uzanır.

1975 yılının ortalarında, bir kısım taraftar hem deplasman maçlarında organize olabilmek hem de maddi açıdan güçlenebilmek amacıyla ilk taraftar klübünü kurarlar. Amaç, taraftarlar arasında dayanışmayı arttırmak ve takımı her nerede olursa olsun takip etmektir. İsim olarak stadyumlarının kapısını seçerler: Gate 21.
Bu arkadaş ve taraftar grubu, bugün de halen süregelen hayallerimizi de oluşturmaya başlar zaman içerisinde. Atina'da Agios Nikoleas'ta biraraya gelen bu grup, tüm dışlanmalara rağmen, yavaş yavaş dünya çapında güçlü bir organizasyon için ilk adımları atarlar. Klüp onlar için artık hayatlarının ortak noktasıdır. 1982 yılına gelindiğinde taraftarlar, kuruluş amaçlarını gözden geçirirler ve aslında ilk kuruluş evresindeki ideallerinden saptıklarını farkederler.
Taraftarlar Klübü'nün takımı maçlarda desteklemekten çok kişisel çıkarlar için çalıştıklarını gördüklerinde şüphelerinde haklı olduklarını anlarlar ve yenilenme ihtiyacı hissederler.Onlar için AEK'i desteklememek daha da kötüsü kişisel çıkarlara hizmet etmek imkansız gibidir.
Bu amaçla ilk kuruluş aşamasındaki ideallerini gözden geçirip, "original" fikirlerine dönüş yaparlar ve bugün de bildiğimiz Original "Gate 21" ortaya çıkar. Original 21 taraftar grubu fikirleriyle bir kez daha canlanır. Bütün dışlanmalara ve nefrete rağmen Original 21 ona inananların hayat tarzı haline gelir. Artık AEK nerdeyse Original 21 oradadır.”

karizma ikizliği








yorum yok..
harry kewell & brad pitt

Jackson Avelino Coelho "jaja'"

hani şu 40 metreden topa sekiz çizdiren adam.. hakan arıkan'ı resmen futboldan soğutan.. boy 1.89.. hızlı.. yerden de havadan da iyi.. 2008 ukraynada en iyi oyuncu ödülünün sahibi.. Beşiktaş dışında hiç bir takımdan gol yememiş olan metalist in bugun sampdoria'ya 2. golü atan futbolcusu.. lakabı jaja'.. 18 yaşında geldiği feyenord'tan sağa sola kiraya verilen 21 yaşına kadar doğru düzgün oynamamış genç oyuncu.. 2 gün sonra yaş günü.. bundan daha anlamlı olamazdı herhalde.. büyük ihtimal bugun italyanlar ukraynada donmuştur ama bu iş bahane safhasından çıktı artık.. bu genç brezilyalıda buraya gelene kadar eminim 10 dereceyi bile görmemiştir.. ortalama 2 maçta bir gol atıyor.. şuraya yazıyorum içimden bir ses bu adamı bu senenin başında fener alacak.. alınca da hep beraber dönüp bu postu okuyacağız..

Years Club App (Gls)*
2005
2005
2006-2007
2006
2007
2007
2008-
Feyenoord
Westerlo (loan)
Getafe
Flamengo (loan)
Genk (loan)
Westerlo (loan)
FC Metalist Kharkiv
00 0(0)
30 (11)
02 0(0)
05 0(0)
09 0(1)
09 0(4)
021 0(10)

metalist liginden tanıdık dinamo kiev'le eşleşti.. 4.turun provası cumartesi günü kharkiv'in kendi sahasında yapılacak.. evet şans işte dinamo kievle karşılacaklar.. umarım bu maçın geniş özetini verecek bir televizyon kanalı buluruz..

sadece alkış..




Tümünü Yaslagalatasarayımız kalbimize resmen antrenman yaptırdı.. kaygıyı, coşkuyu, hüznü ve heyecanı o kadar iç içe yaşadık ki sonucu alkışlamaktan bana birşey yapacak gücüm kalmıyor.. ah emre güngör geçen sene songu gömdün bu sene de meira'yı gömecektin yine sakatlandın.. de sanchis ve meira sezon sonu yolcu, bu kesin.. meira zaten zenit'in kapısından döndü.. de sanchis'in ise bonservisinin kimse olduğu belli değil.. sabri ve taraftarın bundan daha iyi bir barışması olmazdı sanırım.. lincoln kondüsyon açığını kapatırsa ilk yarıdaki seyir zevkini bizlere verecektir..

tabi önünde saygıyla eğildiğim kişi bana göre genç ARDA TURAN'dır.. sen şimdiden efsanesin.. bravo koçum.. hem ofansta hem defansta.. her yerdesin..

26 Şubat 2009 Perşembe

playboy a kapan olan sporcular #4

Katherina Scholz.. alman hockey takımı yıldızı..

ertem şener maç anlatmasın diyenler...ben,ben,ben..


ertem şener maç anlatmasın.. gerçekten.. iyi bi insan olabilir belki ama maçtan önce not aldığı şeyleri sanki birden azından çıkarmış gibi anlatması tilt ediyo beni.. ses tonu kötü, benzetmeleri kötü, gooooollllll deyişi bile kötü.. ama ondan da kötüleri var.. kim mi sabri ugan tabi ki..
inter - manU maçında ertem şenerin saçmalamaları...

“Zanetti bir ambulans çığlığı gibi… Ne zaman acil ihtiyaç hissedilse orada bitiyor…”

“İbrahimoviç şu ana kadar hiçbir varlık gösteremedi. Sadece adını ve formasını taşıyor sahada…”

“Ronaldo yine topun üzerinde daireler çiziyor. Rakiplerinden her zaman bir fazlası var…”

“Ona üç kişilik futbol canavarı diyorlar. Rooney oyunda…”

“Ronaldo, İbrahimoviç ve Berbatov gibi golcüler topa iki defa vururlar, üç kez gol olur!..”

(Ronaldo frikik kullanırken) “Neredeyse İnter seyircisi de bu kritik anda barajın içine girecek…”

Göztepe 2 puan birakti















Göztepe'nin pek cok firsattan yararlanamadigi macta gol sesi cikmadi. Ozellikle Tayfur Emre yuzde yüzlük golleri kaçirarak taraftarlari kahretti.

Maç sonucu :

Göztepe 0 Lüleburgaz 0

Mactan anlar (www.goztepe.org.tr'den):

Dk 18 : Maçta 18 dakika geride kaldı. Göztepe'miz rakip kaleye gitmekte zorlanıyor. Tribünde taraftarımız futbolcularımıza büyük destek veriyor.
Dk 20 : Tayfur Emre'nin kalabalık defans arasından kale sahasına çıkardığı topa kimse yetişemedi. Göztepe'miz ilk gol pozisyonundan sonuç alamadı.
Dk 29 : Tayfur Emre ceza sahasına girdi. Kaleciden topu söktü. Lüleburgaz kalecisinin müdahalesi sonrası yerde kaldı. Göztepe'nin penaltı beklediği pozisyonda Hakem Deveci Tayfur'un hareketini aldatmaya yönelik olarak tespit etti. Oyuncumuza sarı kart gösterdi.
Teknik Direktör'ümüz Akif Başaran Fatih'i sağa Ali Mumcu'yu sola alarak oyun içinde değişiklik yaptı.
Dk 35 : Tayfur Emre ceza sahasına girdi. Gollük şutu defansa çarparak kornere çıktı. Kornerden gelen topta Eriş'in röveşatasında top auta çıktı.
Dk 37 : Ali Mumcu'nun serbest vuruşunda top direğin hemen yanından auta çıktı.
Teknik Direktörümüz Akif Başaran Fatih'i sağa Ali Mumcu'yu ise sola alarak oyun içinde değişiklik yaptı.
Dk 43 : Ferhat'ın ara pasına hareketlenen Tayfur Emre çaprazdan vurdu. Top direğin dibinden auta çıktı.
Ikinci yarıya Teknik Direktör'ümüz Akif Başaran Fatih'in yerine Recep'i oyuna alarak başladı.
Dk 48 : Lüleburgaz'dan Tolga sarı kart gördü.
Dk 54 : Kaptanımız Eriş sakatlandı. Yerine İbrahim Metli girdi.
Dk 62 : Recep'in pasında Tayfur Emre sağ çaprazdan kale sahasına girdi. Topu kaleciden kurtardı. Ama sonuç alamadı. Aut.
Dk 64 : Lüleburgaz'da Tolga çıktı. Talha girdi.
Dk 69 : Recep'in soldan ortasına M.Akif yetişemeyince pozisyonumuz aut ile sonuçlandı.
Dk 70 : Tayfur Emre ceza yayı önünde rakiplerini çalımlarla ipe dizdi. Önünü boşalttı. Ancak vuruşu aynı güzellikte değildi. Aut.
Dk 74 : Lüleburgazspor'da Kemal çıktı. Yerine Uğur girdi.
Dk 75 : Lüleburgazspor'da Hakan sarı kart gördü.
Dk 76 : Ali Mumcu'nun serbest vuruşunda top yan ağlarda kaldı.
Dk 79 : M.Akif çıktı yerine Emir girdi.
Dk 80 : Hakeme itiraz eden Talha sarı kart gördü.

HAKEMLER : Kerim Deveci, Enes Vahit Çavuş, Ali Karaoğlu

GÖZTEPE : Tamer, Serdal, Alparslan, Ferhat, Eriş, Burak, Rıdvan, M.Akif, Tayfur Emre, Ali Mumcu, Fatih

LÜLEBURGAZSPOR : Hüseyin Tarık, Zafer, Kemal, Şükrü, Hakan, Hüseyin, Mehmet, Tolga, Erçağ, Ahmet, Ulaş

gol sevinci #4


en hırslı 10

yürekli olmaktır bazılarını takımlarında tutan.. forma aşkıdır..hırstır.. bu yazımızda ligimizde forması için kendini paralayan 10 oyuncunun listesini yapmaya çalışacağım.. kesinlikle yetenekli olup olmadıklarıyla ilgilenmeyeceğim.. kriterlerim kesinlikle yukarıda saydıklarım.. hepsinin ortak noktası bence yetenkelerinin kısıtlı olması ama buna rağmen deli-manyaklar gibi mücadele etmeleri..


1- diego lugano
2- hayrettin yerlikaya
3- ibrahim toraman
4- ibrahim üzülmez
5- bekir iltegün
6- ayhan akman
7- sabri sarıoğlu
8- ismail güldüren
9- umut bulut
10- serkan kırıntılı

Futbol dünyasinda ucak kazalari--FC Torino ,Zambiya milli takimi, Colourful 11



Oncelikle, THY ucaginda hayatinda kaybedenlere Allah’tan rahmet, yararilara acil sifalar diliyoruz. 4 sene once , kendim de buyuk bir ucak kazasi olabilecek bir durumdan ucuz kurtuldugum icin, o ani yasayanlarin hislerini anliyabiliyorum..

Bugunku yazimda , ucak kazalariyla tüm ekibini kaybeden FC Torino,Zambia ve Colourful 11 takimlarina deginmeye calisacagim.

3 sene once Torino’ye bir konferans icin gittigimde, FC Torino’nun satis magazasina ugramistim. Orda siyah beyaz bir poster vardi. Gorevliye bu posterdeki takimin basarisini sordugumda, biraz da huzunlenerek, 1949 yilinda ucak kazasinda kaybettikleri takim oldugunu soyledi. Bahsettigine gore , o takim zamaninda gercekten cok gucluymus ve eger bu elim olay olmasaymis FC Torino, bugunku TC Torino olmazmis.

Sonra kaza konusunda yaptigim arastirmayla elde ettigim bilgilere gore, kaza 4 Mayis 1949 da o zamanlar ‘Il Grande Torino’ (Buyuk Torino) diye bilinen FC Torino’yu tasiyan ucak Turin yakinlarinda Superga tepesine carmis, 18 kisi (oyuncu, teknik heyet ve eslik eden spor yazarlari) FC Torino’dan olmak üzere 31 kisi hayatini kaybetmis. FC Torino o zamanlarin ünl¨futbolcusu Xico diye bilinen Francisco Ferreira’nin jubilesi icin karsilastigi Benfica maci icin Lizbon’dan geri dönüyormus.

Bir diger aci olay da 27 Nisan 1993’te 1994 Dunya Kupasi elemeleri icin bir askere ucakla Senegal’e giden Zambiya milli takiminin basina gelmis. Bu olayi bir cogumuz hatirlayacaklardir. Bu yolculukla dikkati ceken nokta ucagin iki kez yakit ikmali icin inmesi ve ilk ikmalde ucakta bir arizanin oldugu tespit edilmesine ragmen yolculuga devam ettirilmesi. Ve sonuc olarak Gabon yakinlarinda sahilden 500m. ileride denize cakilan bir ucakla birlikte sönen hayatlar..Bu kazada da oyuncular ve teknik heyet olmak üzere 18 kisi hayatini kaybetmis , takimda geriye kalan tek oyuncu ise o zamanlar Hollanda’da PSV ‘de oynayan ve maca kendi imkanlariyla giden Kalusha Bwalva..

Bir diger ilginc ve aci olay da Surinam asilli Hollandali futbolcularin basina geliyor. Ve belki de Hollanda futbol tarihinde bir donum noktasi olabilecek bir nokta oluyor.

Oncelikle Colourful 11 ismiyle anilan Surinam asilli Hollandali futbolcularin kurdugu resmi olmayan takimin tarihine bir göz atalim. 1986’da Sonny Hasnoe isimli Surinam asilli Hollandali bir sosyal gönüllü , imkanlari oldukca kisitli, kenar mahallelerde yasiyan Surinam asilli cocuklari bir araya toplayip spor sayesinde ozguvenlerini kazandirmaya amaçlar, ve Colourful 11 ismini verdikleri bir futbol takimi kurarlar. Haziran 1989’da Hasnoe, Surinam’in SV Robinhood takimi ile bir hazirlik maci ayarlar ve bu cocuklarin , bu seyahat icin kuluplerinden izni istenir. Surinam Havayollari PY764 sayili ucak Amsterdam ‘dan havalanir ve inise az kala kaza gecirir. 187 yolcudan 176si hayatini kaybeder. O an ucaktaki tüm Colorfull 11 oyunculari hayatini kaybederler. Kulupleri tarafindan gitmelerine izinleri verilmeyen Ruud Gullit, Frank Rijkaard, Aron Winter, Bryan Roy, Stanley Menzo ve Regi Blinker, bu feci olayi yasamaktan kurtulurlar.

Hayatini kaybeden oyuncular, yaslari ve oynadiklari kulupler;

Hayatini kaybeden FC Torino, Zambiya milli takimi , Colourful 11 oyuncularini ve teknik ekiplerini bir kez daha saygiyla aniyoruz..


karakartal boş geçmez

konu çok bayatladı farkındayım.. ertuğrul sağlam'ın gidişine tek sebep metalist midir bilmiyorum.. ama biraz önce okuduğum veriyi sizlere aktarmadan da geçemeyeceğim.. kharkiv takımına bu sene UEFA kupasında tek gol atan takım beşiktaş.. bakalım cassano bugün atabilecek mi.. metalist son 4 maçını 1-0 kazanmış.. bunlar bana ne kadar çok sivassporu hatırlatsa da takdir edemeden de geçemeyeceğim..


TAKIM

O G B M A Y P
Metalist 4 3 1 0 3 0 10
Galatasaray 4 3 0 1 4 1 9
Olympiakos 4 2 0 2 9 3 6
Hertha 4 0 2 2 1 6 2
Benfica 4 0 1 3 2 9 1


Metalist’in UEFA macerası
Beşiktaş (D) 0-1
Beşiktaş 4-1
Hertha 0-0
G.Saray (D) 1-0
Olympiakos 1-0
Benfica (D) 1-0
Sampdoria (D) 1-0

25 Şubat 2009 Çarşamba

keloğlanlar

sıkıcı real madrid - liverpool maçını izlerken kendime eğlence buldum.. robben harbiden kel kalıyo.. şaş neyse de seko'nun da gidişat iyi değil.. ben olsam minoxidil kullanmaya başlardım

gol sevinci #3

terkedilmiş formalar

çok değil daha 3 sezon önce fenerbahce ile kupa maçı yapacak kadar popülerdi uşakspor.. öyle bir hale geldiler ki sahaya 11 kişi bile çıkamadılar.. parası ödenmeyen oyuncular şehri terketti.. onuru olanlar çıktı skor ne olursa olsun 90 dakika mücadele etti.. göztepemizin yaşadıklarını şimdi onlar yaşıyor.. yönetim aldığı kararla takımı amatör lige düşürdü.. umarım bunlar nadasa bırakılmış yıllardır.. http://www.tam35goztepe.net/ in açılış sayfasını mutlaka izleyin.. 4 sezon önce A kategrisinden süper lige çıkma mücadelesi verirken şimdi neredeler.. izleyin göreceksiniz..

bosman'dan takım kurmak


1- Carlos Kameni (Espanyol)

2- Emmanuel Eboue (Arsenal)

3- Fabio Cannavaro (Real Madrid)

4- Paolo Maldini (AC Milan)

5- Van Bommel (Bayern Münih)

6- Michael Ballack (Chelsea)

7- Tomas Rosicky (Arsenal)

8- Maniche (Atletico Madrid)

9- Carlos Tevez (Manchester United)

10- Michael Owen (Newcastle United)

11- Daniel Sturridge (Manchester City)


www.goal.com/tr/ de gördüm bugun bu listeyi.. onlara göre bu sene boşa çıkacak en iyi 10 adam.. ben bir de maldini yi eklicem listeye.. ismini yazmayacağım 6-7 sözleşmesi bitecek adam daha..ve takımı kurucam.. sistemim 3-4-3.. yıllık ta ortalama 3 milyon avro versem.. eder 33 milyon avro.. yıllık 33 milyon avro ile şampiyonlar ligi şampiyonluğunu kovalayacak bir takım kurmak mümkün.. ama aslında burada en önemli durum bu adamları alırken elindeki papazları yollayamamak olsa gerek..

hiddink faktörü

takip edenler biliyordur..juventus, şampiyonlar ligi’nde İngiliz takımlarına karşı son yıllarda oldukça şanssız. 2005/06 yılında arsenal’e, 2004-05 yılında liverpool’a elendiler ve bu sezon da chelsea’ye elenerek hat-trick yapmak istemiyorlar herhalde.. ral madrid' i deplasmanda yenmiş olsalr bile BATE ve zenit deplasmanlarında berabere kaldılar.. 2 hafta üst üste udinese ve cagliari'ye kaybettikten sonra son 3 hafta seri A'da 7 puan toplayarak bir anlamda da toparlandılar.. ranieri lampard, joe cole ve cech'i kazandırdığı için stamford bridge'de güzel anımsanacak ve alkışlanacaktır..

hiddink hemen öle çok da iyi bir futbol beklenmemesine rağmen villa'yı evinde yendi.. scolari'den çok daha fazla olan avrupa tecrübesini oyuncularına dur durak bilmeden aktardığına kuşkusuz şüphe yok.. özellikle avrupada yakalayacağı başarı ile takımı çalıştıracağı sürenin uzayacağını biliyor.. villa maçında gördük ki yavaş hücuma kalkan mavilere ivme gelmiş..

iki takımın da kalecisi bana kalırsa oldukça formsuz.. forvetler ayaklarına sahip olabilirse umulanın aksine bol gollü bir maç olabilir.. chealse son 5 lig maçında 3 gol yedi.. juve de şampiyonlar grup maçlarında 6 maçta 3 gol yedi.. defanslar taş anlaşılan.. ama hiddink faktörü bu maça asılır hale getirecektir chealse'yi.. ilk 15 dakikada bir de juve gol atarsa muhteşem bir mücadele olacağından eminim..

juventus’un ingiliz ekipler karşısındaki karnesi de zayıf. torino ekibi, şampiyonlar ligi’nde ingilizlerle oynadığı son yedi maçı kazanamadı. Daha da kötüsü bu yedi maçın altısını kaybettiler.. kadro üstünlüğü ve genç olan tarafın chealse olacağını düşünürsek juve'nin çok da bir şansı olacağını düşünmüyorum..

Chelsea
Şubat 21: Aston Villa 0-1 Chelsea
Şubat 14: Watford 1-3 Chelsea
Şubat 07: Chelsea 0-0 Hull City
Şubat 01: Liverpool 2-0 Chelsea
Ocak 28: Chelsea 2-0 Middlesbrough

Juventus
Şubat 21: Palermo 0-2 Juventus
Şubat 15: Juventus 1-1 Sampdoria
Şubat 08: Catania 1-2 Juventus
Ocak 31: Juventus 2-3 Cagliari
Ocak 28: Udinese 2-1 Juventus

büyük kaptanın transfer listesi

teknik direktörlüğe ara verdiği dönemde bizim kaptan boş durmamış.. gitmiş birçok maç izlemiş.. bu durum akıllara "bülent hazır ol! her an takımın başına seni geri getirebiliriz" anlamı taşıyor mu bilemiyorum.. altaya imza atmak isteyen adam gidip'te cisse'yi izlemez herhalde.. neyse yazdığım gibi cisse'yi listenin başına koymuş korkmaz.. baros-cisse ikilisini hayal bile edemiyorum.. 2 koşan,basan ve yırtıcı forvet.. sancılı bölge sağ bek için fulham'dan ganalı paintsil'i istemiş.. paintsil'in kariyerini inceleyecek olursak defansif yönünün kuvvetli ama ofansif yönünün zayıf olduğunu görebiliriz.. west ham ve fulham kariyerleri dışında elle tutulur bi veri yok.. 1981 doğumlu.. 45 kez milli olmuş.. sezon başında neredeyse eskişehirspor a imza atacağı unutulmamalı..

zenit'e gidicem diye bağıran meira'nın yerine steau bükreş'ten "zorro" Sorin Ghionea yı isteyecekmiş.. bence servet-emre güngör ikilisinin arkasında iyi bir yedek olur.. tek artısı ürkütücü cüssesi.. steau'nu 5 şampiyonlar ligi maçının 4'ünde ilk 11 oynamış..
artık ne güven veren ne top tutabilen bonservisi problemli de sanchis'in yerine de le mans tan Yohann Pele listedeymiş.. tottenham ve portsmouth sene başında teklif götürmişler ama neden alamamışlar bilemiyorum.. kariyerinde le mans dışında takımda oynamamış.. atletik..




playboya kapak olan sporcular #3


amerikan güreşçisi ashley massaro

gol sevinçleri #2


gol yemez


gol olmayan maçlar nedense sizin gibi benim de canımı çok sıkar.. hele bir de kalelerde şu an dünyanın en formda kalecileri varsa o maç benim için çekilmez olur.. biri zaten liginde 1302 dakikadır gol yemiyor, diğeri kaleci gibi durmayan bedenine nice yetenekler sığdırmış.. myhre'nin hamit'ten yediği golün aynısını son saniyedeki stress çemberinden çıkardı.. belki üstüne geldi ama tutayım mı, yumruklayım mı, uçayım mı şıklarından en doğru olanını seçerek maçı bitirdi..

bugunkü yazımızın konusu gol yemez hollandalı..van der sar atletik özelliklere sahip bir kaleci.. kedi gibi tabiri caizse.. yaşıyla beraber azalması olağan olan bu özelliklerini tecrübesiyle çok iyi kompanze etti.. pes2009 da vazgeçilmezim.. çok değil daha bir sene önce herkesin say bakalım dendiğinde akla gelen ilk isimler olan buffon ve cech'in bugünlerde esamesi bile okunmuyor.. 8 sene önce van der sar'ı yedek kulübesine yollayan buffon sakatlığın etkisini hala üzerinden atamadı.. manninger'in arkasında bekleyeceği maçlar olacaktır.. onun gelişiyle juvenin gol yemeye başlaması tesadüf değil sanırım..

kariyerine bakacak olursak van der sar'ın 93 yılından beri her yıl ortalama 30 maç oynadığını görürüz.. yani bu oynadığı her takımda kaleyi kimseye kaptırmadığını gösteriyor.. bir kere biraz önce de bahsettiğim gibi buffon'a kaptırdı ama olası ikinci bir çekişmede onun bile şansı olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz.. yaş aralığı 25-35 olan her kendini iyi sanan hollandalı kaleci eminim van der sar'a sağlam bi küfür yolluyordur.. kariyerleri genç ve ümit milli takımlrla sınırlı kalmasından dolayı olsa gerek bu durum.. eleştireceğim tek yönü bu..rüştü rençber'lik yapmaması.. ajax'ta bir gol attığını da hemen ekleyelim..

daha kaç sene oynar, yüzündeki ilk kırışıklık ne zaman çıkar, zirvede mi bırakır yoksa futbola başladığı kulübe mi döner şu an için bilemiyoruz ama bildiğimiz tek şey sahalardan yakın bir tarihte "sakın ayrılmasın" temennimiz..

Kazandığı Kupalar ve Şampiyonluklar

Eredivisie: 1994, 1995, 1996, 1998
KNVB Kupası: 1993, 1998, 1999
Carling Cup: 2006
UEFA İntertoto Kupası: 2002
UEFA Şampiyonlar Ligi: 1995
Süper Kupa: 1995
Intercontinental Kupası: 1995
Premier League:2008
Şampiyonlar Ligi:2008

GÖztepe Yalı Dernegi'nden Van'a Anlamlı Yardım



Göztepe Yalı Derneği üyeleri, Van'ın merkeze bağlı Tabanlı köyünde görev yapan ve dernek üyesi olan öğretmen arkadaşları Kerem Sürekler ve öğrencilerini unutmadı. Kendi aralarında bir yardım kampanyası düzenleyen Yalı Derneği üyeleri, Kerem Sürekler'in öğretmenliğini yaptığı sınıf öğrencilerine kıyafet ve kırtasiye malzemeleri gönderdi. Vanlı öğrencilere 35'er adet mont, pantolon, bere, kazak ve ayakkabının yanı sıra kırtasiye ve temizlik malzemesi de gönderen Yalı Derneği üyeleri, arkadaşları Kerem Sürekler'e de hoş bir sürpriz yapmış oldu.

Daha önce de Konak Emir Sultan İlköğretim Okulu'na kırtasiye ve kitap yardımı yaptıklarını belirten Göztepe Yalı Derneği Basın Sözcüsü Çağhan Gündem, "Dernek olarak her şeyin başının eğitim olduğu bilinciyle hareket ediyoruz. Bu bağlamda Van'da görev yapan dernek üyesi arkadaşımız Kerem Sürekler'in öğrencilerinin bir nebze de olsa ihtiyaçlarını karşılamak istedik. Kısa süre içinde 4 koli giyim ve kırtasiye yardımını toplayarak Van'a gönderdik. Öğrencilerin mutluluğunu arkadaşımız Kerem Sürekler'in bize gönderidiği fotoğraflardan gördük. Bundan büyük mutluluk olmaz" diye konuştu. Arkadaşlarının anlamlı sürprizinden büyük mutluluk duyduğunu belirten Kerem Sürekler de, Göztepe taraftarı olmaktan gurur duyduğunu söyledi.

(www.goztepelist.org ' dan alintidir)

24 Şubat 2009 Salı

Türk Antrenör Havuzu #2

Beşiktaş'ta 11 yıl boyunca orta saha ve defansta yer almış.. Uzun süre kaptanlık yapmasına rağmen A Milli Takım’da oynama şansını bir türlü yakalayamamış.. 334 lig maçına çıkıp yalnızca 7 gol atabilmiş.. o sempatik anadolu şivesiyle konuşması ve gıcık kardeşi aklıma ilk gelen futbol dışı veriler.. aslında çok da başarısız olmayan bir teknik adam.. ama bir türlü tutunamamıştır ligde nedense.. evliyalardandır bu acımasız alemde..ağlamaklıdır suratı gülse bile..yılmaz vural'dan sonra ele aldığımız hiçbir zaman işsiz kalmayacak olan samet aybaba...

bugune kadar çalıştırmadığı ankara takımı kalmamıştır mesela.. ankaragücü,ankaraspor ve gençlerbiliği'nin üçünde de görev almıştır.. bir ara trabzonspor'u çalıştıracak kadar teknik direktörlük kariyeri ivme kazanmıştır ama sonra özüne çabuk dönüp bir oraya bir buraya savrulmuştur.. şu anda tekrar tekrar döndüğü ankaraya gençlerbirliğine dönmüştür..

Aybaba'nın çalıştırdığı takımlar:
Ankaragücü
Gençlerbirliği
Gaziantepspor
Trabzonspor
Gaziantepspor
Çaykur Rizespor
Bursaspor
Ankaraspor